Indblik i et semester i udlandet

Mia Zielke 15/12-2015

I dette indlæg, om at studere i udlandet, vil jeg forsøge at give jer indblik i, hvordan det er at studere i et fremmed land.

 

Noget af det første man skulle vænne sig til var et par af Singapores og universitetets strenge regler. Ting vi tager for givet i Danmark er ikke nødvendigvis tilladt i det land, man kommer til (her er det forbudt at tygge tyggegummi, og du kan få kæmpe bøder for diverse ting – såsom at drikke vand i deres MRT – svarende til metroen). Derudover registrerer universitetet alles fingeraftryk ved start, da det er på denne måde, at ens attendance (fremmøde) bliver registreret, både når du går ind på campus (hvor du skal være tre timer om dagen, uanset om du har timer eller ej), og når du går til dine timer. Ens attendance skal være minimum 90%, og hvis man er syg, skal man have en lægeerklæring. BUM – velkommen til Singapore folkens. Jeg ville i hvert fald nødigt bryde loven, da stokkeslag er en reel straf for visse lovbrud, og desuden er deres bøder vanvittigt høje – så høje at de uden tvivl vil flå et studenterbudget fra hinanden.

 

Skolens subject outlines lagde op til et stramt program med assessments i løbet af trimestret (som de bruger her på James Cook University i stedet for semester) og en hel del læsning. Både læsning og attendance viste sig dog at være langt mindre skræmmende end forventet.

 

Selve systemet på JCU er en del anderledes end det danske system, hvor alt afhænger af den afsluttende eksamen. Her har vi, som sagt, assessments i løbet af trimestret, som varierer i form og vægt. Det øger ens engagement i løbet af året, så det ikke ender med, at man ligger vandret i eksamensperioden (som det ofte gør for mig i DK), hvor man er ved at gå ud af sit gode skind. Derudover har vi også haft flere praktiske elementer, eksempelvis en praktisk forhandling i Business Negotiation og planlægning af et rigtigt event i Conference and Event Management, hvilket var både lærerigt og spændende. Dog er det hele ikke lutter lagkage - frustration bliver en velkendt følelse, når man skal arbejde på tværs af kulturer med vidt forskellige arbejdsmoraler. Ting, der virker logisk for os, stemmer ikke altid overens med, hvad andre er vant til, og sprogbarrieren er heller ikke at kimse af. Uoverensstemmelser i gruppearbejde kan nok forventes på de fleste udlandsophold, men det er alt sammen med til at udvikle os og styrke vores evner inden for problemløsning, gruppearbejde og lederevner, hvilket uden tvivl bliver gavnligt senere hen.

 

På trods af at skal præstere gennem hele trimestret, klæde sig pænt og formelt til alle fremlæggelser eller lignende, og selvom man kan blive ekstremt frustreret over gruppearbejde eller undervisere, som ikke gør tingene, som man har vænnet sig til derhjemme, er det et skønt system. Ikke kun fordi man undergår det vanvittige eksamensrace, de fleste danske universitetsstuderende græmmes ved hvert semester, men også fordi man møder nogle forelæsere, som griber undervisningen helt anderledes an. Samtidig lærer man en del om sig selv, og måden hvorpå man individuelt lærer bedst. Derudover sætter jeg stor pris på at have tid til oplevelser, der ikke er skolerelaterede, i og omkring Singapore, med alle dem jeg møder her. Her er det muligt at tage lidt lettere på tilværelsen, ved bl.a. at nyde den obligatoriske (og vanvittigt lækre) pool, som pryder midten af det condominium, vi bor i. Vi lever, uden tvivl, det gode liv.

 

Hvis I sidder med ubesvarede spørgsmål, kan jeg kontaktes på mz@studiz.dk

 

//Mia

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar
Der er endnu ingen kommentarer...
Studiz ApS ©
Kundeservice: (+45) 71 99 75 20